Росія не пропускає необхідні Україні транзитні медичні матеріали

Росія не пропускає необхідні Україні транзитні медичні матеріали

Російська Федерація наразі не демонструє конструктивного ставлення до вирішення питання транзиту її територією гуманітарних вантажів для України.

 

Про це в ефірі каналу "Україна" 25 березня заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у відповідь на запитання, коли наші співгромадяни зможуть повернутися з Росії, повідомляє Цензор із посиланням на Укрінформ.

 

"Дійсно, є така в нас операція – ми хочемо повернути українців з Росії, які виявили таке бажання, росіяни хочуть забрати своїх громадян. Але в нас є ще одне питання з російською стороною – це транзит матеріалів, необхідних для вироблення медичних препаратів через Росію до України... Ми наразі демонструємо дуже позитивне і конструктивне ставлення щодо цього потяга (Москва - Київ – ред.), але не спостерігаємо конструктивного ставлення Російської Федерації щодо доступу матеріалів. Тому це питання дипломатично буде вирішено і тоді ми побачимо", - сказав Кулеба.

 

Нагадаємо, МЗС і Мінінфраструктури України працюють над питанням організації спеціального потяга для вивезення громадян РФ з території України.

 

Станом на сьогодні до посольства України в РФ звернулися близько 800 наших співвітчизників, які хочуть повернутися на Батьківщину.

 

Міністерство закордонних справ на прохання РФ надало дозвіл на евакуацію з України громадян Росії і очікує з російського боку зустрічних кроків щодо дозволу на транзит її територією гуманітарних вантажів для України для боротьби з поширенням коронавірусу.

 
 
 

Стрічка новин