Кількість хворих на коронавірус незабаром досягне мільйона, – ВООЗ

Кількість хворих на коронавірус незабаром досягне мільйона, – ВООЗ

У Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) прогнозують, що незабаром кількість інфікованих коронавірусом COVID-19 у світі досягне показника в 1 мільйон осіб. Мовиться пр підтверджені випадки.


За словами гендиректора ВООЗ Адхана Гебрейесуса, станеться це найближчими днями. Водночас він висловив стурбованість у зв'язку зі "стрімким зростанням і глобальним поширенням інфекції", передає Інтерфакс-Україна.


За останні п'ять тижнів ми спостерігаємо практично експонентне (з великою швидкістю) зростання кількості нових випадків зараження COVID-19, який проник майже в кожну країну,
– зауважив Гебрейесус.


Він додав, що "кількість летальних випадків за останній тиждень зросла у більш ніж два рази". Тому найближчим часом слід очікувати, що кількість пацієнтів, що померли внаслідок зараження коронавірусу, зросте до 50 тисяч.


До слова, напередодні у ВООЗ заявляли, що сьогодні епідемія коронавірусу в Європі перебуває на своєму піку. Європа наближається до піку пандемії коронавірусу: ситуація йде до покращення, – ВООЗ Тому найближчим часом можна очікувати на стабілізацію спалаху COVID-19.

 
 
 

Стрічка новин