Google випустила Android 12 з важливою перевагою

Google випустила Android 12 з важливою перевагою

Нам стало відомо про те, що американська корпорація Google випустила ранню альфа-версію своєї нової ОС, яка є певним «скелетом» для майбутньої платформи. У зв’язку з такою подією в мережу потрапили дані про те, яке важливе перевагу разом з собою принесе нова ОС.


Як вдалося з’ясувати, компанія вирішила спростити інтеграцію в Android 12 будь-яких сторонніх магазинів програмного забезпечення, тобто розробники зможуть просувати свої власні плеймаркети, а не використовувати Google Play, як це доводиться робити зараз, бо якщо в даний час спробувати впровадити його альтернативу , виникне ряд складнощів і незручностей, яких можна було б уникнути, якби не політика «пошукового гіганта».


Яким саме чином буде спрощено доступ до впровадження сторонніх магазинів – невідомо, однак, судячи з усього, різні виробники смартфонів, а також розробники прошивок, зможуть не встановлювати на свої телефони Google Play, зробивши ставку на якийсь інший плеймаркет. При цьому, як наголошується, їх використання буде відповідати всім правилам безпеки операційної системи Android 12, тому користувачі смартфонів і планшетів можуть абсолютно ніяк аж ніяк не переживати на цей самий рахунок, так як все гарантовано абсолютно точно буде більш ніж добре. Не виключено, що вже з 2021 року фірмовий набір програмного забезпечення GApps перестане бути єдиним, опинившись розділеним на різні складові частини.


У такому випадку користувачі зможуть, наприклад, встановити Chrome або YouTube, але не використовувати і не встановлювати при цьому Google Play або якийсь інший сервіс «пошукового гіганта», який зараз за замовчуванням входить в набір GApps. Коли саме конкретно вийде нова операційна система поки що невідомо, проте її публічна бета-версія, найімовірніше, виявиться доступна вже в другій половині березня наступного року, тоді як реліз фінальної стабільної версії затримається до середини вересня 2021 року.


У будь-якому випадку, говорити про це зараз ще занадто рано, адже зараз доступ до Android 12 мають тільки співробітники Google, і розраховувати на зміну цієї ситуації в найближчі місяці не доводиться.

29.09.2020
Технологии
 
 
 

Стрічка новин