«Динамо» в серії пенальті переграло «Ворсклу» та завоювало Кубок України

«Динамо» в серії пенальті переграло «Ворсклу» та завоювало Кубок України

Київське «Динамо» стало переможцем Кубка України у сезоні 2019-2020. У фінальному матчі динамівці у серії пенальті з рахунком 8:7 перемогли полтавську «Ворсклу». Основний час гри завершився унічию 1:1.


Очікувалося, що саме кияни, які проводять свій ненайкращий сезон, ринуться в атаку, але саме «Ворскла» з перших хвилин помчала здобувати результат. Хоча кияни з перших хвилин заволоділи перевагою, але несподівано пропустили вже на 11-й хвилині: Кане виконав навісну передачу після розіграшу кутового, Сидорчук зробив невдалу спробу перехоплення, після чого Степанюк відправив м'яч у сітку воріт з метра.


«Динамо» збільшило тиск на ворота суперника та змогло зрівняти рахунок на 28-й хвилині: подачу з флангу Де Пена головою спрямував на Вербича, який з розвороту розстріляв ворота Різника - 1:1. Динамівці створили ще кілька хороших моментів, але блискуче діяв голкіпер полтавців.


У другому таймі «Динамо» продовжив тиснути. Олексій Михайличенко випустив на поле Циганкова, який почав гостру атаку на 62-й хвилині. Тоді Шепелєв віддавав пас уздовж воріт, м'яч зачепив захисника та летів у ворота, але кіпер Різник вибив його ногою, падаючи в інший кут. Далі стався спірний момент. Вербич забив у дотик після передачі партнера, але Монзуль не зарахувала гол після підказки VAR. Повтор показав, що офсайд був у Шепелєва.


«Ворскла» вистояла в основний час, після чого гра перейшла в овертайми. Кияни вже не могли встановити тотальний контроль над м'ячем, а численні подачі Де Пени ставали легкою здобиччю захисників полтавчан.


Серія пенальті вийшла захоплюючою. По сім ударів футболісти обох команд виконали ідеально. Потім Бущан парирував удар Сапая, а Різник впорався з пострілом Миколенка. Далі до точки підійшов Баєнко та запустив м'яч вище воріт, а динамівський захисник Шабанов реалізував свою спробу та приніс киянам трофей.


На шляху до фіналу-2020 «Динамо» обіграло донецький «Шахтар» (2:1), «Олександрію» (1:0) та «Минай» (2:0).


Це вже 12-й кубковий здобуток «Динамо» у 17-му фіналі за часи незалежності України.


У донецького «Шахтаря» залишається 13 кубкових перемог. Ще двічі почесний трофей здобував одеський «Чорноморець» і по одному разу - «Ворскла» та сімферопольська «Таврія».

 

 
 
 

Стрічка новин