Відсьогодні у Черкасах діє державне регулювання цін на протиепідемічні товари

Відсьогодні у Черкасах діє державне регулювання цін на протиепідемічні товари

Уряд із 18-го травня запроваджує на період карантину державне регулювання цін на товари, які мають соціальне значення та протиепідемічного призначення.


Постанова діє до закінчення карантину, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211. Декларуванню підлягають ціни, які підвищуються на 5 відсотків і більше.


З 18.05.2020 реалізація товарів, що мають істотну соціальну значущість, товарів протиепідемічного призначення, переліки яких затверджено Постановою, за роздрібною ціною, підвищеною на 5 і більше відсотків без процедури декларування зміни цін, є порушенням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.


Також громадяни (фізичні особи-підприємці) і посадові особи суб’єктів господарювання за порушення порядку формування, встановлення та застосування цін і тарифів, притягуються до адміністративної відповідальності шляхом накладання штрафів у розмірах, визначених статтею 1652 Кодексу України про адміністративні правопорушення.


Декларування здійснюється виключно в електронному вигляді. Декларувати зміни може лише керівник або уповноважена особа, яка володіє кваліфікованим електронним підписом посадової особи підприємства із зазначенням коду ЄДРПОУ.


За інформацією пресслужби Держпродспоживслужби Черкаської області

 
 
 

Стрічка новин