У Черкасах запрацюють промтоварні ринки

У Черкасах запрацюють промтоварні ринки

У Черкасах із 15 травня обіцяють відкрити також і ринки промислових товарів. Про це домовилися підприємці та керівник Черкаської ОДА сьогодні на Соборній площі. Зранку тут зібралося більше ста підприємців із Центрального та Кривалівського ринків міста. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».


– Чому така несправедливість, – обурюється представниця протестуючих підприємців, – в магазинах дозволили продавати всі товари, а на ринках лише продовольчі. У нас такі ж самі умови праці, як і в магазинах. І наші люди також потребують грошей для існування, як і продавці та підприємці в магазинах!


До обурених підприємців, серед яких все гучніше лунали заклики про перекриття центральної автомобільної дороги міста, вийшли представники обласної влади.


– Ситуація набула дуже серйозного суспільного резонансу. Тому що багато людей задіяно, і ці люди в принципі невеликого достатку. І для них ринок – це основне джерело доходу. Від нього залежить життя родини і дітей. З іншого боку важливо для держави сплата податків та ринкового збору, – повідомив голова Черкаської ОДА Роман Боднар. – Враховуючи контрольовану епідемситуацію на сьогоднішній день ми сьогодні будемо проводити комісію ТЕБ та НС, фахівці приймуть рішення про дозвіл на роботу підприємців за умови суворого дотримання карантинних вимог. Вони прописані головним санітарним лікарем України. Ми з підприємцями домовилися, що будемо в постійні комунікації, і буде щоденний контроль за епідемситуацією. Якщо ми будемо бачити, що впродовж місяця в нас буде різкий спалах інфікування, то ми домовилися, що ми або введемо більш жорсткі норми, або закриємо підприємства на санітарний період. Дуже вдячний підприємцям, що вони були конструктивні у своєму діалозі.

 
 
 

Стрічка новин